BB Creams

We kennen het allemaal van de reclame of hebben er al wel eens van gehoord: BB creams. Maar wat zijn BB creams eigenlijk? Kort samengevat: verzorgende crèmes met een make-up effect.
Christine Schrammek, een Duitse arts, was de eerste die een BB (Blemish Balm) cream ontwikkelde. De crème diende als verzorging voor een rode huid en het verzachten van littekens na een laserbehandeling. De BB cream wordt tegenwoordig veel gebruitk als foundation want het is een crème die verzorgt en camoufleert!

De juiste BB creams voor elk type huid

Heb je een iets vettere huid of ben je al een jaartje ouder? Er is voor elk huidtype een BB cream. Mensen die last hebben van acné kunnen kiezen voor een cream die roodheid camoufleert en een vette huid verzorgt. Oudere mensen kiezen dan weer voor een crème die rimpels verzachten en de huid goed hydrateren. De BB creams bevatten meestal natuurlijke elementen. Een groot voordeel van deze natuurlijke ingrediënten is dat er geen verstopping van de poriën veroorzaakt wordt en de BB creams dus ook perfect zijn voor mensen met een sensitieve huid. De tinten (licht, medium en donker) worden gehaald uit minerale pigmenten.

Ik vind het niet altijd eenvoudig om de juiste créme te kiezen, maar als je let op de volgende drie punten kan er niets misgaan.
– Kijk eerst en vooral welk soort BB cream je in je handen hebt. Is het voor een gevoelige, vetten, verouderende of normale huid? Kies de juiste crème op basis van je eigen huidtype.
– Past de kleur bij je natuurlijke huidskleur? Ga niet voor een kleur die helemaal anders is dan je natuurlijke huidskleur.
– Let er vervolgens op of er een SPF in zit. Deze Sun Protection Factor kan belangrijk voor je zijn tijdens de zomermaanden.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *