Bruin worden zonder zon?

Zelfbruiner kopoen. Niets is leuker dan een mooi bruin kleurtje krijgen zonder zon. Ik voel me er veel beter door en ik zie er ook beter uit. Mooie gebruinde benen tonen ook slanker. Maar jij en ik weten dat de UV-stralen van de zon best wel schadelijk zijn en dat je huid snel veroudert door te veel zon. Er is een oplossing: zelfbruiners! Zelfbruiners bieden geen bescherming tegen de zon dus vergeet zeker geen zonnebrandcrème te gebruiken als je naar buiten gaat.

<h2>Soorten zelfbruiners</h2>
Dihydroxyaceton of kortweg DHA is een synthetische suiker die in zelfbruiners zit. De eiwitten van je huid reageren met DHA en daardoor krijg je een tintje. Het werkt onmiddellijk na je het aanbrengt en dit blijft zo gedurende een zestal uren. Het kleurtje zelf blijft 3 tot 5 dagen en dan kun je de zelfbruiner terug gebruiken.

Er zijn verschillende zelfbruiners op de markt. Je hebt de keuze tussen een spray, crème of gel. Je kiest wat je zelf het makkelijkst vindt. Sommige zelfbruiners zijn voor het hele lichaam, je benen, je gezicht of je gezicht en je lichaam. Kies een zelfbruiner die past bij je huidtype. Het aanbrengen van een zelfbruiner vergt een beetje oefening. Je moet er voor zorgen dat je geen enkel plekje overslaat en alles mooi egaal aanbrengt.

Een zelfbruiner op je gezicht aanbrengen doe je het best ’s ochtends na je douche. Je huid is dan zacht en schoon. Breng een druppel aan op je voorhoofd, kin, neus en wangen en smeer alles gelijkmatig uit. Breng de zelfbruiner dagelijks aan tot het kleurtje perfect is voor je. Zorg ervoor dat je het behoudt door de zelfbruiner om de drie à vier dagen aan te brengen. Trek ook niet onmiddellijk je kleren aan na het smeren want dit zou vlekken kunnen geven. Was je handen heel goed want anders kun je wel eens met bruine handen rondlopen.

Als je je benen een mooie kleur wil geven, onthaar je best je benen de avond vooraf. Je huid heeft dan een hele nacht om terug te herstellen. Verdeel je zelfbruiner gelijkmatig en snel. Gebruik eventueel een watje of spons. Start onderaan bij je voeten en smeer naar boven toe. Als je last hebt van droge enkels en knieën kun je donkere vlekken vermijden door vooraf een beetje bodylotion op die plaatsen te smeren.

Reacties

Eén reactie op “Bruin worden zonder zon?”

  1. najlepszy sklep avatar

    Wow, awesome blog structure! How long have you ever been blogging for?
    you made running a blog glance easy. The entire
    look of your site is magnificent, let alone the content!
    You can see similar here dobry sklep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *