Donkere kringen onder ogen verwijderen

Ik word er helemaal niet happy van als ik donkere kringen onder mijn ogen zie als ik in de spiegel kijk. Jammer genoeg is er hier ook geen algemene oplossing voor. Er zijn verschillende factoren die donkere kringen kunnen veroorzaken. Als je de oorzaak weet, kun je ze vaak wel verzachten of verminderen.

Zon
Te veel zon is nooit goed voor je huid, en dus ook niet voor de huid rond je ogen. Door blootstelling aan de zon kan de pigmentatie van de huid onder de ogen meer toenemen. Het maakt niet uit of je van nature een lichte of donkere huidskleur hebt. Dit kan bij iedereen gebeuren.

Pigment
Donkere kringen komen vaak voor bij mensen die een dunne, transparante huid hebben maar het zou ook kunnen dat er te veel pigment aanwezig is in de huid onder de ogen. Je kan hier altijd een dokter over raadplegen. Als er teveel pigment aanwezig is, kun je eventueel een crème gebruiken die zorgt voor het oplichten van je huid.

Erfelijke aanleg
Net als vele andere dingen kunnen donkere kringen onder de ogen ook in de familie zitten. Als je huid heel dun is kun je het bloed door de adertjes zien stromen en daardoor krijgt je huid een blauwere tint. Hoe dunner de huid, hoe donker de kringen eruit zien.

Astma, allergie & eczeem
Alles wat er voor zorgt dat je ogen tranen of jeuken kan donkere kringen veroorzaken. Veel vocht kan je huid irriteren. Je gaat wrijven en dus wordt de huid donkerder. Hooikoorts kan hetzelfde effect hebben.

Slaaptekort, medicijnen en voeding
Onvoldoende slaap en extreme vermoeidheid kan bleekheid veroorzaken en dus zie je ook het bloed makkelijker onder de huid doorstromen. Bij het nemen van bepaalde medicijnen verwijden je bloedvaten en dit kan zorgen voor donkere kringen. Een bepaald dieet of onvoldoende variatie in je voeding kan verkleuringen van je huid veroorzaken.

Ouderdom
Als je al aanleg hebt voor donkere kringen zal dit enkel toenemen naarmate je ouder wordt. Je huid verslapt en wordt dunner omdat je hormonen veranderen en je krijgt meer rimpels. Dit alles zal de donkere kringen onder je ogen versterken en misschien zelfs permanent maken. Begin vroeg genoeg met de verzorging van je huid rond je ogen met een verstevigende oogcrème die vitamine K en A bezit. De vernieuwing van de huidcellen zorgt voor een stevigere huid en remt veroudering af.

Kun je iets doen tegen donkere kringen?

Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt. Hydrateer je huid voldoende. Kies voor een gevarieerd dieet. Vermijd stress. Rook niet en beweeg voldoende. Dit zorgt voor een goede vochthuishouding en houdt je jong. Je kan je donkere kringen camoufleren door een camouflagestift en gekleurde crèmes te gebruiken. Kies een kleur die nauw aansluit bij je natuurlijke huidskleur.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *