Droge huid? Zorg voor voldoende hydratatie!

Koude, droge weersomstandigheden, de verwarming, airconditioning… het zijn allemaal dingen die invloed hebben op je huid. Als je reeds een droge huid hebt, moet je zorgen voor extra verzorging. Een droge huid houdt weinig vocht vast door een lage talgproductie. Je zult dus sneller rimpels zien verschijnen en je huid gaat sneller irriteren dan een gemengde of vette huid.

Je ganse lichaam kan last hebben van een droge huid maar de delen die blootgesteld worden aan het weer zijn het kwetsbaarst zoals bijvoorbeeld je lippen, aangezicht en handen. De koude van de winter of te veel zon in de zomer kan je huid nog extra uitdrogen. Jammer genoeg kan het ook erfelijk zijn.

Tips om een droge huid te voorkomen

Je lippen
Je lippen zijn ontzettend gevoelig voor verandering in het weer. Ze hebben zelf geen vetklieren en drogen dus heel makkelijk uit. Als je te vaak aan je lippen likt of langhoudende lipsticks gebruikt, kunnen je lippen ook uitdrogen. Zorg er dus voor dat je niet steeds dit soort lipstick gebruikt. Je lippen zullen barstjes gaan vertonen en springen. Gebruik lipbalsem of lipgloss in de plaats. Kies voor kwaliteitsproducten om je lippen te verzorgen.

Je gezicht
Het weer, erfelijkheid, de centrale verwarming en je gezicht te vaak wassen met te heet water kan de huid uitdrogen. Gebruik een vochtinbrengende dagcrème en breng ook regelmatig een masker op je gezicht aan dat speciaal ontwikkeld is voor een droge huid. Bescherm je huid extra in de winter door een sjaal en een muts te gebruiken.

Je handen
Je handen worden constant blootgesteld aan de weersomstandigheden. De huid op je handen droogt makkelijk uit door het gebruik van afwasmiddel, wasmiddel en zeep. Je nagels kunnen hierdoor ook zeer broos worden. Gebruik een speciale handenlotion en huishoudhandschoenen als je lang met je handen in het water moet zitten.

Je lichaam
Om een droge huid te vermijden neem je best lauwe douches. Zorg dat het water niet te heet is en blijf niet langer dan tien minuutjes in de douche. Gebruik huidverzorgende gels in plaats van zeep of producten met veel parfum. Dep je droog in plaats van te wrijven. Gebruik een bodylotion die je huid voldoende hydrateert. Geef extra aandacht aan de plaatsen rond je heupen, taille en onder je armen. Daar schuurt je kleding vaak over je huid en dat droogt de huid ook sneller uit.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *