Frisse gezichtsmaskers zelf maken

In dit artikel laat ik jou 3 gezichtsmaskers zien die je helemaal zelf thuis kunt maken met tomaten, komkommers of avocado’s, dus geen dure gezichtsmaskers maar gewoon oldskool homemade maskers.

Gezichtsmasker maken met Tomaten voor een vette huid

Gezichtsmasker maken met TomatenBenodigdheden Tomaten masker:
Het vlees van een tomaat
½ citroenschil
3 druppeltjes citroensap

Prak of pureer ingrediënten tot ze niet meer van echt te onderscheiden zijn (ook de citroenschil) en smeer het goedje op je gezicht, mijd de ogen! Zorg dat niemand je ziet en laat de tomaat 15 minuten intrekken. Spoel het af met lauwwarm water en er is geen glinstering meer te bekennen.

Gezichtmasker maken met Komkommer voor de normale huid

Gezichtsmasker maken met komkommerBenodigdheden Komkommer masker:
1 kleine komkommer
2 theelepels yoghurt (naturel)
2 eetlepels poedermelk

Alle ingrediënten bij elkaar in een kom en prak alles tot een gladde brij. Wellicht kun je het beste een blender gebruiken, zodat ook de komkommer tot fijne stukjes versnipperd wordt. Smeer het gladde goed op je gezicht, het liefst niet in je ogen (dat prikt, au!) en laat het 20 minuten intrekken. Verwijder vervolgens met lauw-warm water en je nieuwe babyhuidje is geboren

Gezichtsmasker met Avocado voor de droge huid

Gezichtsmasker maken met AvocadoBenodigdheden Avocado masker:
1 rijpe avocado
1 theelepel olijfolie
2 eetlepels warme honing

Prak en schil de avocado, doe daarna de olijfolie en warme honing erbij (laat het even boven je thee hangen, of verwam het zo’n 15 seconden in de magnetron). Je moet nu een dik goedje gecreëerd hebben. Smeer het op je gezicht, laat het een uurtje zitten, was het af met lauwwarm water en voila: weg droge huid.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *