Haar van gezicht verwijderen tips

Verwijder gezicht haar tipsLees hier haar van gezicht verwijderen tips. Ik hou zo van een zachte, gladde huid en er zijn verschillende manieren om van die haartjes af te raken. Zo kun je bijvoorbeeld je benen scheren of waxen, maar dat is maar tijdelijk natuurlijk. Je kan ook kiezen voor een definitieve oplossing. Wat je doet, hangt ook af van het lichaamsdeel dat je wil ontharen. Ik zet de mogelijkheden voor je op een rijtje.

Wenkbrauwen
Je wenkbrauwen beïnvloeden de uitdrukking op je gezicht. Het is dus belangrijk om ze goed in vorm te houden. Als je dit zelf moeilijk vindt, kun je de schoonheidsspecialiste vorm aan je wenkbrauwen laten geven en het dan gewoon met een pincet zelf onderhouden.

Het is geen goed idee je wenkbrauwen met een pincet te ontharen net voor je menstruatie omdat alles dan extra gevoelig is. Verwijder je haartjes met de haargroei richting mee en je kan eventueel je huid ontzwellen door een ijsblokje te gebruiken.

Haartjes in het gezicht
De zijkanten van je gezicht, je bovenlip en je kin zijn de favoriete plekjes van ongewenste haartjes in je gezicht. Enkele haartjes heb je in een handomdraai verwijdert met een pincet maar let wel op want dit kan je huid ook gaan irriteren met eventuele littekens als gevolg. Er zijn ook ontharingscrèmes specifiek voor het aangezicht op de markt. Deze geven een tijdelijk resultaat en kunnen soms de huid irriteren met bultjes als gevolg.

Benen
Als je kiest voor het scheren van je benen, dien je altijd van je voeten naar boven te werken. Je gaat dan tegen de groeirichting van de haartjes in. Het resultaat blijft wel maar enkele dagen. Als je kiest om je benen te waxen, ben je voor een paar weken van die haartjes verlost.

Bikinilijn
Een van de meest aan te raden manieren om je bikinilijn te ontharen, is harsen. Het resultaat is lekker glad. Je hebt minder kans op irritatie en bultjes dan met ontharingscrème of een scheerbeurt.

Harsen of waxen
Een methode die relatief pijnlijk kan zijn, maar je bent wel voor een paar weken verlost van de ongewenste haren. De nieuwe haartjes zullen fijner zijn want je hebt ze met wortel en al verwijderd. Waxen kun je doen op je gezicht en andere lichaamsdelen. Warme was wordt aangebracht, de haartjes hechten zich hier aan en in 1 beweging wordt de hars verwijderd. Pijnlijk maar effectief.

Scheren
Een goedkope en snelle methode met een resultaat dat maar een paar dagen blijft. Je huid voelt ook helemaal niet glad aan als de stoppels teruggroeien. Als je scheert, verkies dan om met een mesje te scheren. Elektrisch scheren heeft een minder goed resultaat. Je loopt de kans op beschadiging van je huid en wondjes dus moet je voorzichtig te werk gaan. Je huid wordt er ook droger van dus het is belangrijk om nadien een vochtinbrengende lotion te gebruiken.

Ontharingscrème
Het kan maar zo makkelijk en snel zijn: smeren, wachten en weg! Je haartjes worden voor een weekje verwijderd tot net onder de huid maar de chemische stoffen in die crèmes kunnen je huid wel erg irriteren. Let dus goed op, zeker als je een gevoelige huid hebt. Leg voor dat je de crème gebruikt even een warm washandje op de plaatsen die je gaat behandelen.

Laser behandeling
Een permanente oplossing voor grotere oppervlakken. Er dient hier altijd een dokter bij aanwezig te zijn. Door gebruik te maken van een sterke lichtstraal nemen de pigmentcellen dit op en ontstaat er oververhitting. Zo worden de haarzakjes dan geëlimineerd.

Elektrische epilatie
Een definitieve oplossing die veel werk vergt en toch wel pijnlijk is. Deze aanpak vraagt om de aparte behandeling van ieder haartje. Er wordt een stroomstootje gegeven in elk haarzakje en daardoor verbrandt dit.

Flitsen
Via een glasprisma wordt het licht uit een flitslamp naar de plaats geleid die je wil behandelen. De melanine in het haar zal het licht absorberen en transformeren in warmte. De warmte wordt getransporteerd naar het haarzakje en daardoor kunnen er geen nieuwe haartjes meer groeien. Je voelt de behandeling wel, maar het is niet pijnlijk.

Al deze definitieve behandelingen, zijn natuurlijk niet goedkoop. Ze dienen ook minstens een vijftal keer herhaald te worden om echte definitieve resultaten te zien.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *