Hoe ontstaat Cellulitis en wat kun je eraan doen?

Wat heb ik een hekel aan die kuiltjes op mijn billen. We hebben waarschijnlijk allemaal een hekel aan cellulitis. Het maakt helemaal geen verschil of je nu slank of volslank bent, iedereen kan last krijgen van sinaasappelhuid. Er zijn wel tientallen theorieën over de oorzaken van cellulitis en dubbel zo veel ‘wondermiddeltjes’ om het te laten verdwijnen.

Hoe ontstaat cellulitis?

Er liggen veel factoren aan de basis van cellulitis. Een combinatie van je voedingsgewoontes, je levensstijl, te weinig beweging en hormonale veranderingen kunnen cellulitis veroorzaken. Ook oestrogeen speelt een heel belangrijke rol. Dit bevordert namelijk de vetopslag rond de billen, heupen en dijen. Afvalstoffen worden hier opgeslagen en dit veroorzaakt cellulitis. Ouder worden helpt ook niet. Je huid is niet langer zo elastisch als toen je jong was en hierdoor krimpt je huid, neemt de druk toe en duwt de afvalstoffen en vetstoffen naar ‘buiten’ met kuiltjes als gevolg. Door het dunner worden van je huid ga je elke imperfectie natuurlijk ook sneller zien.

Wat kan je tegen Cellulitis doen?

Als je echt iets aan je sinaasappelhuid wil doen, hoef je je levensstijl een beetje te veranderen. Zo kun je binnen de 6 weken al resultaten zien.

Vermijd cafeïne
Cafeïne vernauwd de bloedvaten en zorgt voor een opstapeling van afvalstoffen. Vermijd dus koffie, chocolade, thee en cola.

Appels
Appels helpen bij het herstellen van de PH waarde balans. Een appel bevat ook pectine die zorgt voor een betere stoelgang en je lichaam dus assisteert bij het ontgiften. Je vindt deze vezel ook in citrusvruchten, bananen, peren, kolen en wortelen.

Blijf weg van suiker
Suikers zorgen niet enkel voor extra pondjes maar het zorgt ook voor een slechtere opname van vitamine C. Deze vitamine is noodzakelijk om elastine en collageen te vormen.

Water
Waarschijnlijk het beste ontgiftingsmiddel dat er bestaat: water. Drink dagelijks minstens acht glazen. Start je dag met het drinken van een glas lauw/warm water en een halve uitgeperste citroen. Dit geeft je lever een boost en zal de ontgifting van je lichaam bevorderen.

Massage
Laat je af en toe eens masseren om de bloedcirculatie te bevorderen. Je lichaam zal sneller ontgiften en blokkades worden verwijdert. Voetreflexologie is ook een zeer goede optie. Ontspan en vermijd zo veel mogelijk stress.

Bewegen
Verbrandt je lichaamsvet en versterk je spieren door voldoende te bewegen. Hoe minder lichaamsvet, hoe kleiner de vetcellen en hoe kleiner de druk. De bloedcirculatie wordt ook gestimuleerd dus je lichaam zal afvalstoffen makkelijker afvoeren.

Een gezonde levensstijl met voldoende beweging en een gebalanceerd dieet is het beste middel om sinaasappelhuid te bestrijden. Geloof niet in de zogenaamde wondermiddeltjes die je kunt kopen. Ze gaan je strijd tegen cellulitis wel ondersteunen, maar laten je sinaasappelhuid niet plotseling verdwijnen


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *