Categorieën
Winkels

Hudson’s Bay: de nieuwe winkelketen in Nederland

Nederland krijgt steeds meer nieuwe winkelketens. Denk aan de H&M en Primark. Steeds meer grote winkelketens krijgen ook vestigingen in ons kleine, maar mooie land! Met de komst van de Primark waren wij al heel erg blij, maar er is nu een nieuwe winkelketen waar wij ook gelukkig van worden.

Overgewaaid uit Canada is hier: Hudson’s Bay! Een grote winkelketen, die in Amerika en Canada al heel bekend is , wordt nu ook in Nederland bekend. Het is een groot warenhuis (V&D is back! Haha). In het warenhuis is namelijk van alles te vinden, denk aan: kleding, cosmetica en woonaccessoires. Een mooie nieuwe aanwinst dus! En leuk om eens een kijkje te nemen en te shoppen.

Wat is Hudson’s Bay?

Het is eigenlijk een groot warenhuis (like V&D dus). Het is alleen een luxer warenhuis. Het zit een beetje tussen de V&D en Bijenkorf in. Van oorsprong is het een Canadees bedrijf en hier is het ook begonnen. Het Canadese bedrijf is in Toronto gevestigd. Het bedrijf begon met de handel van bont. Dit is al begonnen in 1670. In 1910 begon de keten met uitbreiding van bonthandel, handel in het land en retail. Hudson’s Bay heeft zicht uiteindelijk gespecialiseerd in retail en investeerde in de bouw van een aantal winkels. En zo zijn de warenhuizen van Hudson’s Bay geboren.
In 2015 is het bedrijf naar Europa gekomen. In onze buurlanden (Duitlans en België) kwamen er op dat moment winkels van Hudson’s Bay. Ondertussen is de winkelketen al gegroeid en heeft al het meer dan 150 vestigingen en is actief in zes landen in Europa.

Wat kun je er allemaal kopen?

In een Hudson’s Bay winkel is veel fashion te vinden. Het voornaamste wat je er dus vindt, is kleding. Dit is voor zowel vrouwen, mannen als kinderen. Verder vind je er veel cosmetica producten van verschillende merken , accessoires (schoenen, tassen, sieraden) en woonaccessoires (linnen, lifestyleproducten en keukenwaren). Verschillende merken zijn te vinden in de winkels. Een echte Hudson’s Bay winkel zit qua prijs boven de V&D en onder de Bijenkorf.

Hudson’s Bay eigen merk

In de winkel zijn producten te vinden van het merk: Hudson’s Bay zelf. Dit zijn de meest betaalbare producten. Verder vind je er veel luxe merken als: Adidas, Beats, Calvin Klein, Daniel Wellington, Eastpack, Garcia Jeans enz. Toch meer richting den Bijenkorf qua prijs en luxe merken dus. Het Hudson’s Bay eigen merk is te vergelijken met V&D prijzen.

Waar zitten de hudson’s bay winkels?

Door het hele land komen en zitten verschillende winkels van Hudson’s Bay. Natuurlijk harstikke leuk om heen te gaan tijdens een shopdagje. De volgende steden hebben een vestiging:

Amsterdam (Rokin 21-49)
Leiden (Aalmarkt 22)
Den Haag (Grote Marktstraat 48-50)
Rotterdam (Hoogstraat 185)
Almere (Citadel 16, block 1C, unit 1)
Breda (Karrestraat 8-14)
Den Bosch (Schapenmarkt 2-4)
Maastricht (Grote Staat 5-15)
Zwolle (Nieuwstraat 51)
Amsterdam Saks Off 5th

Saks Off 5th

In Amsterdam zit een Saks Off 5th vestiging van Hudson’s Bay. Dit is een dochterbedrijf van Hudson’s Bay. Dit is meer een discount variant. De winkels bieden (nieuwe) merken aan, maar tegen een iets lagere prijs. De uitstraling van deze winkels geeft aan dat het goedkoper is en er zijn zitplekken in de winkels. Meer comfort dus. En deze vestigingen noemen zichzelf niet een ‘serieus’ bedrijf. Dit is te zien door de aankleding met grappige (verkleed) thema’s. Het is dus geen outlet van Hudson’s Bay, maar echt een aparte afdeling.

Saks Off 5th winkels bieden dus off-price dames-heren en kindermode, maar ook schoenen, accessoires, sportkleding en woonspullen. Net als Hudson’s Bay winkels ook aanbieden. Alleen wisselt in dit soort winkels het assortiment regelmatig. Ze werken met veel bekende merken en fabrikanten.

De Saks Off 5th vestiging in Amsterdam bestaat uit vier delen. Deze delen zijn te vinden tussen het Rokin en Nes in Amsterdam. Deze winkel is ruim ingericht met veel ruimte tussen de rekken. Het is eigenlijk wat ‘leeg’ ingericht. Veel ruimte overal en geen duidelijke looppaden. De winkel is ingedeeld op merk en niet op product. Dit zorgt voor verrassingen en dat mensen minder gericht gaan winkelen.
En zo zijn meer Hudson’s Bay winkels wat ruim ingericht en hangen de merken vaak bij elkaar. Dit alles geeft een wat luxe uitstraling.

Naast Amsterdam heeft Rotterdam ook een Saks Off 5th vestiging. Deze zit boven de Koopgoot aan de Hoogstraat.

Niet alleen in Nederland zitten vestigingen van Hudson’s Bay en Saks Off 5th winkels. In heel Europa heeft Hudson’s Bay zijn intrede gedaan. In onze buurlanden: België en Duitsland zijn deze winkels ook te vinden. Het is dus een wereldwijd groot bedrijf met een grote omzet, veel bekendheid en natuurlijk het belangrijkst: mooie spullen.

Hudson’s Bay online

En zo’n moderne winkelketen kan natuurlijk niet achterblijven zonder webshop. Je kunt de mooie items van Hudson’s Bay ook online shoppen. Alle merken zijn op de webshop te vinden en nog veel meer. Dus mocht er iets in de winkel uitverkocht zijn? De webshop biedt de oplossingen. Je kunt een account aanmaken en makkelijk wat bestellen. En binnen een dag of 2 heb je je pakketje in huis. Dat is natuurlijk hartstikke fijn! Naast een ‘gewoon’ account kun je ook member van club Hudson’s Bay worden. Als lid hiervan spaar je bij elke aankoop punten en die kun je verzilveren voor bijzondere rewards.

En nog een leuk weetje. Vanaf 49 euro is er gratis verzending. Het zijn natuurlijk wat luxe artikelen, dus zit je al wel snel aan een hoger bedrag. Het retourneren van een product is ook nog eens gratis. De kosten neemt Hudson Bay voor hun rekening en jij kunt dus gratis je prodcut terug sturen.

Op sociale media is de winkel natuurlijk ook te vinden. Ze hebben Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat, Pinterest en een YouTube kanaal. Hoe grappig is dat?! Via Facebook en Twitter zijn ze ook te bereiken voor vragen over de webshop en producten. Op Twitter en Facebook beantwoorden ze binnen 30. Hoe snel en makkelijk kun je contact leggen. Je kunt ook contact leggen via WhatApp of gewoon bellen of een mail sturen (via de mail beantwoorden ze binnen 4 uur). Genoeg manieren om dus in contact te komen.

Is deze nieuwe winkelketen een mooie aanwinst voor Nederland? Zeker! In veel steden vind je al een Hudson’s Bay winkel en er komen er vast nog meer bij. De hele sfeer van de winkels is fijn en mooi. En een groot pluspunt: het is overzichtelijk winkelen. De winkels hebben zich wel meer op de luxe en wat duurdere merken gericht, waardoor het wat duurder is. Maar het eigen merk van Hudson’s Bay is wel wat goedkoper. En natuurlijk ook fijn dat we deze mooie spullen ook online kunnen bestellen.

Fijn dat de leegstaande V&D panden voornamelijk gevuld worden met mooie Hudson’s Bay winkels waar wij lekker kunnen shoppen. Zeker leuk voor de feestdagen of om een mooi cadeau voor iemand te kopen. Of natuurlijk om jezelf eens lekker te verwennen. Veel shop plezier bij Hudson’s Bay!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.