Huidtips in 4 stappen voor een gezonde huid

Ik wil graag mijn huid zo lang mogelijk mooi en soepel houden daarom is het noodzakelijk om mijn huid goed te verzorgen. Als jij deze 4 basisstappen volgt, kun jij je huid ook langer elastisch en rimpelvrij houden.

1. Reinigen
Een schone, zuivere huid is zeer belangrijk. Gebruik een cleanser of reiniger die geschikt is voor jouw soort huid. Zeep is meestal een foute keuze omdat deze je huid uitdroogt. Gezichtsreinigers of cleansers bevatten olie, water en surfactants. Dit zijn oppervlakte-actieve stoffen die vuil op lossen. De olie zorgt voor de oplossing van vet op je aangezicht en het water zorgt ervoor dat je het vuil en het vet weg kunt spoelen. Het is niet altijd eenvoudig om de gezichtsreiniger te vinden die geschikt is voor je huid. Je moet hier vooral kijken naar de hoeveelheid olie die aanwezig is.

Maak je huid niet té vaak schoon of je droogt je huid uit door het verwijderen van je natuurlijke beschermingslaag. Het is voldoende om je huid ’s ochtends te spoelen met een beetje lauw water en ’s avonds een gezichtsreiniger te gebruiken. Zorg ervoor dat het water dat je gebruikt niet te koud of te warm is om beschadiging van de haarvaatjes te voorkomen.

2. Scrubben
Verwijder de dode huidcellen van je huid door te scrubben. Het is meer dan genoeg om dit wekelijks een maal te doen. Zo krijg je een lekkere, frisse huid. Je kan de aanmaak van collagene vezels in de huidcellen stimuleren door producten te gebruiken die vitamine A en retinol-A bevatten. Microdermabrisie is een zeer intensieve scrub en laat je best door een specialist uitvoeren. Scrubben is niet geschikt voor een gevoelige huid.

3. Hydrateren
Je huid hydrateren is ontzettend belangrijk, zelfs voor mensen die last hebben van een vette huid. Gebruik regelmatig vochtinbrengende crèmes maar overdrijf niet anders verstop je de huidporiën.

4. Sun Protection Factor
Gebruik dagelijks een crème die een SPF van tenminste 15 bevat. Gebruik een hogere factor als het zonnetje sterk schijnt. De UV-stralen van de zon verouderen de huid en zorgen voor ouderdomsvlekjes en rimpels.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *