Interview Femke Vrieswijk: Femketje

Wie is Femke Vrieswijk? Femke eigenaar van Femketje en is een 22 lentes jonge HBO Social Work afgestudeerde beauty blogger uit het altijd zonnige Zeeland die gek is op nagellak, glitter, roze, katten en portretfotografie.

Wanneer en hoe ben je ooit begonnen met Femketje?
Ik ben in oktober 2010 begonnen met mijn beauty blog> Femketje maar heb sinds mijn 15e al veel fotografiewerk (voor en achter de camera) en MUA werk gedaan wat eigenlijk wel leidde tot het starten van een blog. Ik ben heel simpel begonnen via blogger maar ben al snel overgestapt op WordPress en een eigen domein waarbij ik alles onder eigen beheer houd.

Kun je wat meer vertellen over de naam van je website?
Femketje.nl is vernoemd naar mij. Iedereen, al is het op YouTube, Deviant Art, Twitter of Instagram kent mij als Femketje. Het is mijn brand-name om het zo maar te zeggen. Femke Vrieswijk staat gelijk aan Femketje en andersom. Mijn blog is echt mijn project waar geen einde aan lijkt te komen en dat is maar goed ook want ik ben gek op bloggen over beauty en alles wat mij verder als persoon bezighoudt.

Wat worden de trends in jouw vakgebied? (komende 6 maand)
In het najaar komt de romantische barok stijl weer terug wat zich vooral uit in paarse ooglooks en vampy donkere lippen. Met een bijpassende bleke huid ben ik al gezegend maar deze stijl is echt voor iedereen weggelegd die van een classy rode lip of een donkere smokey eye houdt. Ook zijn de wat vollere wenkbrauwen nog steeds in. En waarom ook niet, volle dikke wenkbrauwen geven een jongere oogopslag en wie wil er niet net wat jonger lijken dan je echte leeftijd?

Wat was tot nu toe je grootste succes?
Dat mijn blog door mijn eigen inzet steeds wat groter wordt. Het is niet echt 1 moment waarvan ik dacht “wow, dit is amazing”, maar ik heb elke dag een succesje als leuke en lieve bezoekers me mailtjes sturen en awesome comments achterlaten op mijn artikelen.

Waar koop jij je fashion en beauty producten online?
Ik bestel veel via ebay omdat dat vaak toch net iets goedkoper is. Wel ben ik gek op bijvoorbeeld Prettypolish voor nagellak collecties en is Boozyshop.nl ook wel een shop waar ik graag rondsnuffel.

Wat zijn je grootste doelen in de komende 5 jaar?
Mijn blog groter te laten groeien door middel van doorzettingsvermogen en lol hebben in je werk. Het zou echt awesome zijn om er fulltime te kunnen werken als beauty blogger en er geen andere normale baan bij te hoeven draaien, maar dat is voor nu nog een mooie droom die misschien over een aantal jaar wel werkelijkheid zou kunnen worden.

Wat was tot nu toe je grootste uitdaging?
Mijn eigen site beheren, al die codes e.d. zijn niet echt iets waar ik ontzettend veel vanaf weet maar vriendlief is daar expert in!

Wat is je favoriete beauty of fashion webshop?
Boozyshop en Ebay natuurlijk!

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Less is more. Mijn moeder heeft me altijd erg vrij gelaten in het spelen met make-up toen ik klein was en droeg zelf eigenlijk nooit iets. Ze word eind dit jaar alweer 59 maar ziet er veel jonger uit doordat ze niet altijd bergen make-up en andere dingen op haar huid smeerde!

Wat is je gouden tip voor alle lezers van Falala.nl?
Mijn gouden tip is om jezelf te blijven, no matter what anderen van je denken of zeggen. Jij moet met jezelf in jouw leven het beste er van zien te maken en niemand heeft daar iets over te zeggen behalve jijzelf!

Interview gegeven door Femke Vrieswijk en Coen Olde Bijvank van Falala.nl – Fashion & Beauty (interviews).

© 2013 – 2017 disclaimer: Niks uit dit interview mag worden gekopieerd zonder schriftelijke toestemming Falala Nederland.


Website: femketje.nl


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *