Make-up voor een vette huid

De juiste make-up voor een vette huid. Het is helemaal niet eenvoudig om de juiste make-up te vinden als je een vettere huid hebt. In een handomdraai ziet alles er glimmend en vettig uit als je de foute make-up kiest. Ik geef je hier enkele tips zodat je niet gaat glimmen en je uren kan stralen.

Een vette huid wordt veroorzaakt door talgklieren die te veel huidvet produceren. Dit kan van nature zo zijn, maar kan ook een hormonale oorzaak hebben bijvoorbeeld tijdens de menstruatie of als je in de overgang bent of zelfs als je een bepaald dieet volgt. Je kan hier jammer genoeg niet veel aan doen.

Om make-up aan te brengen op een vette huid start je met een goede reiniging van je gezicht. Gebruik een product dat speciaal ontwikkeld is voor je vette huid. In de loop van de dag vermengt je zweet en huidvet zich met de make-up en daardoor ga je glimmen en gaat alles er olieachtig uitzien. Zorg er dus voor dat je zo veel mogelijk huidvet weghaalt met een milde gezichtsreiniger die je huid niet uitdroogt.

Na het schoonmaken van je gezicht gebruik je best een niet-comedogene foundation of dagcrème voor een vette huid. Deze soort crèmes zorgen er voor dat je poriën niet verstopt raken.

Een ander hulpmiddeltje tegen een glimmende huid is het aanbrengen van bronzing poeder of een poeder van een goede kwaliteit. Kies een kleurtje dat zo dicht mogelijk bij je eigen huidskleur ligt. Bronzing powder geeft je een instant bruiner kleurtje. Kies hier ook voor een niet-comedogeen product.

Als je blush wil aanbrengen, opteer dan voor een poederblush in plaats van een crèmeachtige blush.

Tissues kunnen je redden. Zorg er dus voor dat je deze altijd in je handtas hebt. Als je ziet dat je een beetje begint te glimmen, kun je je huid afdeppen. Zorg er zeker voor dat je dept en in geen enkel geval wrijft. Er zijn ook speciale tissues op de markt, maar een gewone tissue gebruiken is ook perfect mogelijk.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *