Mannen werken steeds vaker Parttime

Parttime Werken MannenAls je denkt dat alleen mannen nog parttime werken, dan heb je het mis. Mannen kiezen er steeds vaker voor om parttime te gaan werken. Begin 2001 hadden 12 procent van de mannen een deeltijdbaan, in het derde kwartaal van 2012 was dat 17 procent.

Dat maakte het CBS (Centraal Bureau Statistieken) maandag bekendgemaakt. De opvallendste leeftijden van de parttime banen zijn de mannen van 15 tot 25 jaar. Bij deze groep is het aandeel met een deeltijdbaan sterk gegroeid.

Vergeet niet dat het aandeel jong werkende mannen met een parttime baan groeide in de afgelopen 11 jaar van 30 procent tot dik boven de 46 procent.

Maar ook mannen in de leeftijd van 25 tot 55 gingen meer parttime werken. Wel is bij mannen van deze leeftijd het aandeel met een deeltijdbaan (12 procent) betrekkelijk kleiner. Van mensen boven de 55 werkt slechts één op de vijf in deeltijd. Dat is evenveel als in 2001.

Volgens de laatste cijfers van het CBS maken ruim 4 miljoen mannen van 15 tot 65 jaar nog deel uit van de beroepsbevolking. Het grote gros van deze mannen, meer dan 83 procent heeft nog altijd een fulltime baan van 35 uur of meer per week.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *