Categorieën
Nieuws

Hudson’s Bay vestigingen in Nederland

Eindelijk maar toch, Hudson’s Bay komt naar Nederland! De Canadese warenhuisketen heeft vorige maand bekend gemaakt dat zij maar liefst vier vestigingen in Nederland zullen gaan openen. De eerste vier locaties zullen hun huisvesting vinden in Amsterdam, Breda en Tilburg. In Amsterdam zal er één officieel Hudson’s warenhuis komen, maar ook één onder het bestaande concept van Saks OFF 5th in onze hoofdstad.

hudsons-bay

Update 15 juli 2016: Hudson’s Bay krijgt ook vestigingen in Amersfoort, Den Bosch, Den Haag, Enschede, Haarlem, Leiden en Zwolle.

Hudsons Bay Nederland
Het warenhuis, dat valt onder de HBC (Hudson’s Bay Company), heeft huurovereenkomsten afgesloten voor langere periodes in Nederland, met ruim 50.000 vierkante meter aan winkeloppervlak. In Amsterdam zal de officiële vestiging komen in De Vleeshal en aan de Rokin 21 en 49. In Breda zal dit zijn in winkelcentrum De Barones. Voor Tilburg staat de locatie gepland aan de Heuvelstraat 33, midden in het centrum van de stad. De tweede vestiging in Amsterdam, onder de naam Saks OFF 5th, zal zijn deuren openen aan de Kalverstraat in de Kalvertoren.

Twintig winkels in Nederland
De Hudson Bay maakte ook direct bekend ongeveer twintig winkels in totaal te willen openen in Nederland. Dit kan absoluut worden gezien als het ‘dichten van het gat’, dat warenhuis V&D helaas heeft achtergelaten. De winkel zegt erg positieve reacties te hebben ontvangen vanuit Nederland met de bekendmaking van hun intrede. Richard Baker, bestuursvoorzitter bij HCB is erg optimistisch over de start in Nederland. Alle winkels zitten op toplocaties, waar het succes van de keten al meer verzekerd is.

Categorieën
Nieuws

Mannen zijn Beter in Multitasken dan Vrouwen

Mannen zijn beter in Multitasken dan vrouwenVrouwen en Multitasken? Dat zouden ze graag willen.. In tegenstelling tot wat er altijd is gedacht zijn niet de vrouwen maar mannen beter in het tegelijk uitvoeren van verschillende taken, het zogenoemde multitasken.

Dat blijkt uit een Zweeds onderzoek dat werd gepubliceerd in het vakblad Psychological Science. Het verschil tussen de beide seksen hangt samen met de menstruale cyclus van de vrouw, die weer invloed heeft op de aan multitasken gerelateerde ruimtelijke vermogens. Helaas voor de vrouwen 🙂

Als een vrouw ongesteld is (en dat zijn ze nog wel eens), zijn die vaardigheden gelijk aan die van mannen. In de ovulatiefase, als veel oestrogeen wordt aangemaakt, scoren vrouwen slechter dan mannen.

Aan het onderzoek van de Universiteit van Stockholm deden ruim 250 mannen en vrouwen in de leeftijd tussen 20 en 43 jaar mee.