Perfecte voorbereiding van je huid voor de zomer: scrubs!

Het is bijna zomer en ik kijk er echt naar uit om een lekker bruin kleurtje te krijgen, maar dan moet ik wel eerst mijn huid grondig voorbereiden. Dit doe je door de dode huidcellen te verwijderen met een scrub behandeling. Je huid wordt lekker schoon en zacht. Het maakt niet uit of je je bruine tintje uit een flesje haalt of gewoon in de zon wil gaan liggen, dat bruine kleurtje krijg je alleen als je huid zuiver is. Scrubben is de boodschap!

Als je een hele gevoelige of droge huid is het niet aan te raden vaak te scrubben. Je moet dan ook heel voorzichtig te werk gaan om je huid niet verder te beschadigen. Voor de andere huidtypes is een scrub beurt helemaal geen probleem. Het werkt verfrissend en reinigend.

Kant-en-klare scrubs

Je vindt een ruime keuze aan scrubs kant-en-klaar in de winkel. Je kan kiezen voor speciale scrubs voor je aangezicht of voor je hele lichaam. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je scrub gewoon zelf te maken, bijvoorbeeld een eenvoudige zout- of suikerscrub. Ga voor de suikerscrub als je een gevoelige huid hebt omdat deze wat zachter is dan de zoutscrub.

Scrubben voor het slapen gaan

Je scrubt je huid best net voor het slapen gaan zodat je huid de tijd krijgt om zich te herstellen. Als je bruinen zonder zon wil gebruiken, scrub je best ook de avond voordien. Je kunt je nu ook afvragen hoe vaak je zou moeten scrubben. Een tot twee maal per week is voldoende. Probeer een product te gebruiken met fijne korreltjes in plaats van grove korrels.

Het meest voor de hand liggend is je gezicht scrubben maar de rest van je lichaam kan ook wel een scrubbeurt gebruiken. Als je last hebt van mee-eters kun je hier wat meer scrubben. Ellebogen en knieën zijn ook plaatsen die wat vaker onder handen genomen mogen worden.

Diepe scrub door een specialist

Een diepe scrub of microdermabrasie wordt best door een specialiste uitgevoerd. Alhoewel er tegenwoordig ook kits voor thuis op de markt zijn, laat je het best over aan een professional. Bij deze diepe scrub wordt het bovenste huidlaagje weggescrubd. Je kan hiermee zachte littekens en huidvlekjes laten verdwijnen.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *