Rijken worden Rijker Armen worden Armer

Rijken worden Rijker Armen worden ArmerRijken worden Rijker Armen worden Armer, helaas is het niet anders. De top 100 rijkste mensen ter wereld zijn afgelopen jaar samen meer dan 240 miljard dollar dat is dik 180 miljard euro rijker geworden. Dat blijkt uit de recente Bloomberg Billionaires Index.

De rijksten ter wereld sloten 2012 af met een gezamenlijk vermogen van meer dan 1900 miljard dollar. Er waren maar 16 billionaires van de allerrijksten die hun vermogen afgelopen jaar zagen dalen.

De oprichter van het Spaanse fashion bedrijf Inditex van Amancio Ortega, ging er in 2012 het meest op vooruit. Dit komt mede door de koersstijgingen van de aandelen van het moederbedrijf van Zara. Zijn vermogen ging van 22,2 miljard dollar naar 57,5 miljard dollar.

Telecommagnaat Carlos SlimDe Mexicaanse telemagnaat Carlos Slim blijft de rijkste der aarde. Het vermogen van de topman van América Móvil klom in 2012 met dik 20 procent naar meer dan 75 miljard dollar.

Bill Gates de oprichter van Microsoft volgt Slim. Hij heeft een vermogen van ruim 60 miljard dollar. De Microsoft oprichter werd in 2012 7 miljard dollar rijker, dit kwam ook door de aandelen van zijn softwarebedrijf, die goed presteerden.

De Amerikaanse wereldbelegger Warren Buffett heeft zijn plaats in de top 3 moeten afstaan aan Ortega en zakte naar plaats 4. Het vermogen groeide toch met ruim 5 miljard dollar, maar hij heeft in 2012 meer dan 22 miljoen aandelen van zijn investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway weggeven aan goede doelen.

Warren Buffett heeft zich ook voor 2013 voorgenomen het grootste deel van zijn fortuin weg te geven aan goede doelen en zet zich in voor hogere belastingen voor de rijkste Amerikanen.

Waarom denk jij dat rijken worden rijker en armen worden armer?


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *