Tips om wallen onder je ogen te verwijderen

Wallen onder de ogen verwijderen tips. Ik heb er zelf een verschrikkelijke hekel aan. Je gaat een avondje (te) laat stappen en de volgende dag kijk je in de spiegel en zie je ze: wallen! Wat nu gedaan en hoe kun je ze camoufleren?

Wallen worden af en toe wel veroorzaakt door extreme vermoeidheid maar jammer genoeg hebben mensen er vaak een erfelijke aanleg voor. Je wallen helemaal wegtoveren zal zonder chirurgische ingreep niet lukken,vrees ik, maar je kunt ze wel camoufleren en verzachten.

Erfelijk
Heb je die wallen ook al gezien bij je grootmoeders, zussen en moeders? Dan heb je waarschijnlijk een erfelijke aanleg. Deze wallen zijn meestal vetophopingen en die kun je, behalve met een cosmetische ingreep, jammer genoeg alleen maar camoufleren. Als je wallen vochtophopingen zijn kun je er wel iets aan doen.

Let op je voeding
Er kan een zuurvormend restant achterblijven als je een bepaald voedingsmiddel eet zoals bijvoorbeeld wit brood, kaas, eieren, suiker en boter. Fruit en groenten kunnen dit zure restant elimineren. Eet dus je dagelijkse portie fruit en groenten om wallen te voorkomen.

Zorg er voor dat je lichaam voldoende kalium binnenkrijgt. Kalium is verantwoordelijk voor onze vochthuishouding en vind je in yoghurt, sinaasappels, bananen en gedroogde vruchten.

En last but not least: drink water, heel veel water, minstens acht glazen per dag om een goede nierafscheiding te garanderen.

Masseer je wallen weg
Wallen na een avondje stappen waarbij er te veel gegeten en gedronken werd, kun je weg masseren. Druk met je ringvingers zachtjes aan de binnenkant onder de ogen. Tel tot drie en laat los. Verschuif je vingers telkens een beetje en ga zo verder tot je aan de buitenkant van je oogkas komt. Je bloedstroom zal daar de afvalstoffen weer opnemen.

Rimpeltjes rond je ogen
Eigenlijk zou elke puber oogcrème moeten beginnen smeren om later minder last te hebben van rimpels. De huid rond je ogen verraadt vaak je leeftijd. Rimpels die rond je ogen tevoorschijn komen, kun je enkel nog verzachten. Ze helemaal laten verdwijnen is geen optie meer. Je gebruikt best een speciale oogcrème die zorgt voor het behouden van de elasticiteit van de huid en je huid voldoende hydrateert.

Donkere kringen
Helaas is dit ook erfelijk en zijn er geen hulpmiddeltjes te verkrijgen. Donkere kringen zijn eigenlijk de weerspiegeling van het bloed en duidelijk zichtbaar onder een dunnen huid. Je kan wel gebruik maken van een camouflagestick om je kringen te verzachten. Er zijn speciale producten op de markt voor donkere kringen die een fris en mooi resultaat garanderen. Accentueer je bovenste ooglid met een kleurtje en breng vooral mascara aan op de wimpers bovenaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.