Categorieën
Huid

Tips voor een gezonde huid

tipsgezondehuidIk vind het ontzettende belangrijk om mijn huid goed te verzorgen. In dit artikel gezonde huidtips Je moet je huid de hele dag door beschermen tegen negatieve invloeden. Daarom geef ik je hier wat tips voor een goede huidverzorging.

Inhoud van dit artikel:

Algemene gezondheid

Je huid weerspiegelt hoe gezond je bent. Het is van belang om voldoende te bewegen en gezond te eten. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt. Eet zo weinig mogelijk snelle koolhydraten en beperk suikers. Zorg ervoor dat je lichaam voldoende vezels binnenkrijgt. Eet gezonde vetten in beperkte mate. Door veel te bewegen en massage kan je een goede bloedcirculatie stimuleren. Dit is belangrijk voor de doorbloeding van een gezonde huid.

Ochtendroutine voor een gezonde huid

Reinig je huid grondig. Gebruik daarna een dagcrème op basis van het type van je huid. Zorg ervoor dat je dagcrème UV bescherming biedt. Op deze manier bescherm je je huid tegen invloeden van buitenaf zoals straling van je computer of uitdroging door de airco of de verwarming.

Avondroutine

Start terug met het reinigen van je huid. Gebruik daarna een nachtcrème op basis van het type van je huid. Voor je ogen kun je kiezen voor een speciaal verzorgingsproduct. Als je last hebt van lachrimpeltjes kun je ditzelfde product ook rond je mond toepassen.

Rimpeltjes, wat nu?

Eigenlijk moet je al preventief starten met behandelen van je huid tegen rimpels. Zorg ervoor dat je een goede routine hebt om je huid te verzorgen als je huid nog fris en jong is. Maar zelfs als de eerste rimpeltjes als verschenen zijn, is nog niet alles verloren.

Belangrijke tips voor elke dag een gezonde huid
  • Maak je huid goed schoon
  • Gebruik een dagcrème met UV bescherming
  • Drink genoeg water
  • Eet dagelijks voldoende groenten en fruit
  • Zorg ervoor dat je elke dag ontstrest door iets leuks te doen. Ontspanning is belangrijk
  • Blijf niet te lang in de zon en smeer je huid telkens in met een beschermende crème
  • Wandel of fiets in plaats van de auto te gebruiken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.