• Skip to main content

Falala.nl

Kleding & Accessoires nieuws

  • Home
  • Anti spam beleid
  • Cookie wetgeving
  • Disclaimer
  • Contact
You are here: Home / Kleding / Waarom het Warenhuis Hudson’s Bay naar Nederland komt

30 september 2016 | Filed Under: Kleding, Winkels |

Waarom het Warenhuis Hudson’s Bay naar Nederland komt

Waarom komt het warenhuis Hudson’s Bay naar Nederland? Er waren al eerder voorspellingen gemaakt voor de overname van de V&D door de Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay. Op dit moment lijkt de deal rond te zijn, met de komst van maar liefst twintig winkels naar Nederland! De bestuursvoorzitter Richard Baker is erg overtuigd van een succesvolle start in Nederland.

In de eerste instantie zou de V&D in handen komen van Roland Kahn. Toen dit verdrag uiteindelijk niet doorging heeft Hudson’s Bay in totaal 300 miljoen geïnvesteerd in de opening van twintig vestigingen door het hele land, waarvan de eerste vier huisvesting zullen vinden in Amsterdam, Breda en Tilburg.

Er zijn op dit moment vijf hele duidelijk aanwijzingen waar de Hudson’s Bay überhaupt naar Nederland zou moeten komen en waarom de winkelketen waarschijnlijk succesvol zal zijn.

Reden #1 akenman Richard A. Baker
De CEO van het bedrijf schijnt niet zo’n hebberige proleet te zijn als de eigenaren van andere gigantische warenhuizen, maar een enigszins publiciteitsschuwe en ingetogen man, van Joodse afkomst. Baker is iemand die verstand heeft van geldzaken, omdat hij daar op jonge leeftijd al geïnteresseerd in was. In 2008 was het bedrijf nog in droevige staat, maar met de komst van Baker breidde Hudson’s Bay snel uit, door het opkopen van ondergaande warenhuizen.

Voorbeelden hiervan zijn het Saks 5th Avenue en de Duitse V&D Kaufhof. De CEO gaat zelf langs alle winkelpanden om te controleren hoe het gaat, maar dan wel op een ingetogen en maatschappelijke manier. Mensen zullen niet snel spotten op feestjes met modellen of in een weelde van luxe. Liever geeft hij een deel van de opbrengsten aan een kinderopvang in Israël.

Reden #2 Lelijk werkt niet
Baker weet als geen ander dan een lelijk pand niet werkt. Zijn eerste opmerking bij het zien van vergelijkbare panden als die van de V&D was dit onaantrekkelijk was. Bij de overname van de huidige winkels in Nederland pakte hij dan ook eerst de architectuur aan en veranderde de naam. Hudson’s Bay, of Fifth Avenue klinkt nu eenmaal anders dan “V&D”. Met andere woorden, de V&D moet voor luxe gaan.

Het warenhuis heeft gemerkt dat het concept werkt in zowel Canada als Amerika, en gelooft dat het concept van een luxe warenhuis net zo goed zal werken in Nederland. Het concept moet alleen luxueus zijn, dus zowel toegankelijk voor het topsegment als voor discountformules. Hudson’s Bay biedt mooie merken en uitstekende service, iets waar men in Nederland ook naar op zoek is.

Reden #3 Eten is belangrijker dan mode
Zoals de La Place de ultieme trekpleister van de V&D was, zo weet Baker ook dat eten bij je mode concept net zo belangrijk is, zo niet belangrijker, dan de rest van wat er wordt aangeboden. La Place is het perfecte voorbeeld van hoe je het grote publiek met eten kunt lokken om te komen shoppen.

Na het opkopen van Saks Fifth Avenue besloot Baker er direct een samenwerking met de top eet-keten Pusateri’s Fine Foods bij aan te sluiten. Hierdoor is er wel een grote kans op het verdwijnen van de La Place, met de komst van Baker. Ook eten en drinken is een passie van de bedrijfsleider die hem al van jongs af aan bezighoudt. Dit is ook exact de reden waarom Baker zoveel waarde hecht aan een goed F&B concept.

Reden #4 Internet is onmisbaar
Hudson’s Bay kan zich op dit moment goed verdedigen op het internet tegenover de concurrentie. Baker heeft een intercub om zijn digitale klanten te bereiken. Op social media heeft de Hudson’s Bay een enorm sterkte strategie, wat tevens een stuk beter ontwikkeld is dan die van de omgevallen V&D.

Onlangs heeft Hudson’s Bay het online warenhuis “Gilt” gekocht, om nog meer koopverslaafde mensen te kunnen plezieren. Met name wanneer er bekende mensen mee kunnen spelen in de eerstvolgende reclame kan dit een gigantische invloed hebben op het succes van een winkel.

Reden #5 Baker heeft verstand van vastgoed en locaties
Baker heeft van huis uit veel kennis meegekregen op het gebied van winkelvastgoed. In de eerste instantie nam hij het stenenbedrijf over van zijn vader, wat hij later verkocht om te herinvesteren in warenhuizen. Het probleem nu is echter dat Hudson’s Bay in handen is van vele eigenaren, waardoor Baker zijn vastgoed niet meer kan laten renderen zoals hij dat vroeger deed.

Copyright © 2018 falala.nl | kleding & beauty gids