Categorieën
Winkels

Hudson’s Bay: de nieuwe winkelketen in Nederland

Nederland krijgt steeds meer nieuwe winkelketens. Denk aan de H&M en Primark. Steeds meer grote winkelketens krijgen ook vestigingen in ons kleine, maar mooie land! Met de komst van de Primark waren wij al heel erg blij, maar er is nu een nieuwe winkelketen waar wij ook gelukkig van worden.

Overgewaaid uit Canada is hier: Hudson’s Bay! Een grote winkelketen, die in Amerika en Canada al heel bekend is , wordt nu ook in Nederland bekend. Het is een groot warenhuis (V&D is back! Haha). In het warenhuis is namelijk van alles te vinden, denk aan: kleding, cosmetica en woonaccessoires. Een mooie nieuwe aanwinst dus! En leuk om eens een kijkje te nemen en te shoppen.

Wat is Hudson’s Bay?

Het is eigenlijk een groot warenhuis (like V&D dus). Het is alleen een luxer warenhuis. Het zit een beetje tussen de V&D en Bijenkorf in. Van oorsprong is het een Canadees bedrijf en hier is het ook begonnen. Het Canadese bedrijf is in Toronto gevestigd. Het bedrijf begon met de handel van bont. Dit is al begonnen in 1670. In 1910 begon de keten met uitbreiding van bonthandel, handel in het land en retail. Hudson’s Bay heeft zicht uiteindelijk gespecialiseerd in retail en investeerde in de bouw van een aantal winkels. En zo zijn de warenhuizen van Hudson’s Bay geboren.
In 2015 is het bedrijf naar Europa gekomen. In onze buurlanden (Duitlans en België) kwamen er op dat moment winkels van Hudson’s Bay. Ondertussen is de winkelketen al gegroeid en heeft al het meer dan 150 vestigingen en is actief in zes landen in Europa.

Wat kun je er allemaal kopen?

In een Hudson’s Bay winkel is veel fashion te vinden. Het voornaamste wat je er dus vindt, is kleding. Dit is voor zowel vrouwen, mannen als kinderen. Verder vind je er veel cosmetica producten van verschillende merken , accessoires (schoenen, tassen, sieraden) en woonaccessoires (linnen, lifestyleproducten en keukenwaren). Verschillende merken zijn te vinden in de winkels. Een echte Hudson’s Bay winkel zit qua prijs boven de V&D en onder de Bijenkorf.

Hudson’s Bay eigen merk

In de winkel zijn producten te vinden van het merk: Hudson’s Bay zelf. Dit zijn de meest betaalbare producten. Verder vind je er veel luxe merken als: Adidas, Beats, Calvin Klein, Daniel Wellington, Eastpack, Garcia Jeans enz. Toch meer richting den Bijenkorf qua prijs en luxe merken dus. Het Hudson’s Bay eigen merk is te vergelijken met V&D prijzen.

Waar zitten de hudson’s bay winkels?

Door het hele land komen en zitten verschillende winkels van Hudson’s Bay. Natuurlijk harstikke leuk om heen te gaan tijdens een shopdagje. De volgende steden hebben een vestiging:

Amsterdam (Rokin 21-49)
Leiden (Aalmarkt 22)
Den Haag (Grote Marktstraat 48-50)
Rotterdam (Hoogstraat 185)
Almere (Citadel 16, block 1C, unit 1)
Breda (Karrestraat 8-14)
Den Bosch (Schapenmarkt 2-4)
Maastricht (Grote Staat 5-15)
Zwolle (Nieuwstraat 51)
Amsterdam Saks Off 5th

Saks Off 5th

In Amsterdam zit een Saks Off 5th vestiging van Hudson’s Bay. Dit is een dochterbedrijf van Hudson’s Bay. Dit is meer een discount variant. De winkels bieden (nieuwe) merken aan, maar tegen een iets lagere prijs. De uitstraling van deze winkels geeft aan dat het goedkoper is en er zijn zitplekken in de winkels. Meer comfort dus. En deze vestigingen noemen zichzelf niet een ‘serieus’ bedrijf. Dit is te zien door de aankleding met grappige (verkleed) thema’s. Het is dus geen outlet van Hudson’s Bay, maar echt een aparte afdeling.

Saks Off 5th winkels bieden dus off-price dames-heren en kindermode, maar ook schoenen, accessoires, sportkleding en woonspullen. Net als Hudson’s Bay winkels ook aanbieden. Alleen wisselt in dit soort winkels het assortiment regelmatig. Ze werken met veel bekende merken en fabrikanten.

De Saks Off 5th vestiging in Amsterdam bestaat uit vier delen. Deze delen zijn te vinden tussen het Rokin en Nes in Amsterdam. Deze winkel is ruim ingericht met veel ruimte tussen de rekken. Het is eigenlijk wat ‘leeg’ ingericht. Veel ruimte overal en geen duidelijke looppaden. De winkel is ingedeeld op merk en niet op product. Dit zorgt voor verrassingen en dat mensen minder gericht gaan winkelen.
En zo zijn meer Hudson’s Bay winkels wat ruim ingericht en hangen de merken vaak bij elkaar. Dit alles geeft een wat luxe uitstraling.

Naast Amsterdam heeft Rotterdam ook een Saks Off 5th vestiging. Deze zit boven de Koopgoot aan de Hoogstraat.

Niet alleen in Nederland zitten vestigingen van Hudson’s Bay en Saks Off 5th winkels. In heel Europa heeft Hudson’s Bay zijn intrede gedaan. In onze buurlanden: België en Duitsland zijn deze winkels ook te vinden. Het is dus een wereldwijd groot bedrijf met een grote omzet, veel bekendheid en natuurlijk het belangrijkst: mooie spullen.

Hudson’s Bay online

En zo’n moderne winkelketen kan natuurlijk niet achterblijven zonder webshop. Je kunt de mooie items van Hudson’s Bay ook online shoppen. Alle merken zijn op de webshop te vinden en nog veel meer. Dus mocht er iets in de winkel uitverkocht zijn? De webshop biedt de oplossingen. Je kunt een account aanmaken en makkelijk wat bestellen. En binnen een dag of 2 heb je je pakketje in huis. Dat is natuurlijk hartstikke fijn! Naast een ‘gewoon’ account kun je ook member van club Hudson’s Bay worden. Als lid hiervan spaar je bij elke aankoop punten en die kun je verzilveren voor bijzondere rewards.

En nog een leuk weetje. Vanaf 49 euro is er gratis verzending. Het zijn natuurlijk wat luxe artikelen, dus zit je al wel snel aan een hoger bedrag. Het retourneren van een product is ook nog eens gratis. De kosten neemt Hudson Bay voor hun rekening en jij kunt dus gratis je prodcut terug sturen.

Op sociale media is de winkel natuurlijk ook te vinden. Ze hebben Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat, Pinterest en een YouTube kanaal. Hoe grappig is dat?! Via Facebook en Twitter zijn ze ook te bereiken voor vragen over de webshop en producten. Op Twitter en Facebook beantwoorden ze binnen 30. Hoe snel en makkelijk kun je contact leggen. Je kunt ook contact leggen via WhatApp of gewoon bellen of een mail sturen (via de mail beantwoorden ze binnen 4 uur). Genoeg manieren om dus in contact te komen.

Is deze nieuwe winkelketen een mooie aanwinst voor Nederland? Zeker! In veel steden vind je al een Hudson’s Bay winkel en er komen er vast nog meer bij. De hele sfeer van de winkels is fijn en mooi. En een groot pluspunt: het is overzichtelijk winkelen. De winkels hebben zich wel meer op de luxe en wat duurdere merken gericht, waardoor het wat duurder is. Maar het eigen merk van Hudson’s Bay is wel wat goedkoper. En natuurlijk ook fijn dat we deze mooie spullen ook online kunnen bestellen.

Fijn dat de leegstaande V&D panden voornamelijk gevuld worden met mooie Hudson’s Bay winkels waar wij lekker kunnen shoppen. Zeker leuk voor de feestdagen of om een mooi cadeau voor iemand te kopen. Of natuurlijk om jezelf eens lekker te verwennen. Veel shop plezier bij Hudson’s Bay!

Categorieën
Winkels

Hudson’s Bay Warenhuis

Alle informatie over Hudson’s Bay Nederland op één pagina. Onze oude vertrouwde Vroom & Dreesman (V&D) is niet meer. Na 128 jaar moest ‘ons’ beroemde warenhuis haar deuren sluiten. Hierdoor waren duizenden mensen genoodzaakt een uitkering aan te vragen en op zoek gaan naar een andere baan. Reddingsacties konden het bejaarde bedrijf helaas niet overeind houden. De Canadese winkelketen reus Hudson’s Bay Company (HBC) heeft nog overwogen om V&D over te nemen, maar de formules van beide ondernemingen lagen te ver uit elkaar, zo zei de directie van HBC. Maar het Canadese bedrijf had wel oren naar de vele A-locaties waar de V&D haar nering voerde en dus werd er razendsnel geschakeld om zoveel mogelijk oud V&D vestigingen te huren.

Hudson’s Bay winkels leveren 2.500 banen op
De eigenaren van de panden (niet V&D) waren het snel met HBC eens. De winkelketen wil voor het eind van 2017, 20 vestigingen verspreidt door Nederland geopend hebben, allemaal in voormalige V&D panden. De jaren er na moeten er nog zo’n 40 winkels bij komen. Goed nieuws, want dit houdt in dat er eel banen bij gaan komen. HBC schat in dat de eerste 20 vestigingen zo’n 2.500 arbeidsplaatsen zullen gaan opleveren.

Hudson’s Bay van dierenhuiden tot verzameling winkelketens
HBC is geen nieuwkomer. Wij mogen in Nederland de winkelreus dan niet kennen maar het bedrijf bestaat toch al bijna 350 jaar. Het is het oudste bedrijf van Canada en het op één na oudste van het Noord Amerikaanse continent. Zoals de naam al doet vermoeden is de onderneming begonnen in een fabriek aan de Hudson Bay, in de tijd dat de pelshandel met de indianen floreerde. In de eeuwen die volgde is de handel in dierenhuiden langzaam verdwenen en maakte het bedrijf verschillende veranderingen door tot uitgroeide tot de verzameling retail ketens die het nu is.

Overname van Saks 5th en Kaufhof
In de afgelopen jaren heeft Hudson’s Bay niet stil gezeten en deed het actief mee in de overnamestrijden die in alle markten plaats vond. In 2013 maakte het bedrijf een grote klapper door het wereldwijd bekende merk ‘Saks Inc’ over te nemen. Bij ons het meest bekend van de Saks 5th Avenue keten. Met deze overname ging 2,3 miljard dollar gemoeid en 15.000 personeelsleden. Niet veel later nam HBC het Duitse Kaufhof over voor 2,8 miljard euro en voegde hiermee 21.500 mensen aan haar personeelsbestand toe.

Populair in luxe winkelgebieden
Saks 5th Avenue heeft wereldfaam opgebouwd door de verkoop van luxe artikelen. Het bedrijf heeft haar naam ontleend aan de straat waar de hoofdvestiging staat Fifth Avenue, in New York City. Vanaf het moment van opening in 1924 was het warenhuis geliefd tot ver buiten Manhattan en werd het in de jaren daarna een geduchte concurrent van beroemde warenhuizen als, Neimann Marcus, Bloomingdale en Bergdorf Goodman. Tegenwoordig kan je in elke luxe winkelgebied een winkel van Saks5th Avenue vinden. Ook in Europa en het midden oosten zie je het populaire merk in winkelgebieden verschijnen.

Grote overnames en veel nieuwe winkels
De strategie van HBC is helder. Bekende en populaire winkelformules overnemen en daarnaast het eigen merk in vrije gebieden implementeren. Met het wegvallen van V&D is een mooie plek in de Nederlandse winkelgebieden vrijgekomen. Het zijn exact de locaties waar V&D haar vestigingen had waar HBC haar zinnen op had gezet. De dood van V&D bleek in dit geval dus wel degelijk het brood voor HBC. Maar een goedkope stap zal het toch niet gaan worden want de 20 panden waar HBC haar eerste winkels zal gaan openen zullen eerst grondig moeten worden verbouwd.

Hudson’s Bay iets minder luxe dan de Bijenkorf
HBC heeft de ambitie om op termijn in alle grote binnensteden in het land een winkel te hebben. Welke van de vele winkels onder het concern vallen is nog onduidelijk. Een landelijke dekking is het streven en er zal gebruikt worden gemaakt van de winkels Hudson’s Bay zelf en die van Saks off 5th. De Hudson’s Bay winkels zullen een iets luxere uitstraling hebben dan V&D. Een ander verschil met V&D is dat Hudson Bays bekende merken zal voeren. Hiermee zal het een concurrent van de Bijenkorf gaan worden al is de Bijenkorf een tikje meer luxe. Beide warenhuizen zullen zich gaan richten op mode, schoenen, interieur en accessoires.

Faillissement V&D opende deuren naar Nederland voor HBC
Het meest in het oog springende pand van HBC in Nederland komt in Amsterdam aan het Rokin te staan. Dit zal de zogeheten Flagshipstore van Hudson’s Bay gaan worden en ligt op een steenworp afstand van de Bijenkorf. De directie van HBC is niet bang dat het nu nog onbekende merk Hudson’s Bay niet zal aanslaan bij het Nederlandse publiek. Zij zijn er van overtuigd dat door de snelheid waarmee veel vestigingen in het land zullen worden geopend, de Nederlandse consument snel aan het merk gewend zal zijn. De directie van HBC geeft wel toe dat zij nooit de Nederlandse markt betreden zou hebben als V&D niet failliet zou zijn gegaan. Juist het faillissement van V&D heeft de deuren geopend om naar Nederland te komen omdat hierdoor de unieke en centraal gelegen locaties vrij kwamen.

Veel winkels sluiten maar HBC opent er juist meer
De winkelgebieden in Nederlandse steden zullen dus allemaal een kleine, maar duidelijk zichtbare, verandering ondergaan. Opmerkelijk, want in een tijd waar steeds meer bedrijven er voor kiezen om minder winkelruimte te huren omdat webwinkels de toekomst lijkt te zijn, zou je niet verwachten dat een bedrijf besluit om het tegenovergestelde te doen. Het lijkt dan ook dat webwinkels minder invloed hebben op ons koopgedrag als dat veel berichten ons willen doen geloven. Als je kijkt naar de toenemende drukte in de Nederlandse winkelstraten zou je ook niet direct zeggen dat het koopgedrag zich verplaatst naar het internet.

Overname strategie goed voor aandeel HBC
HBC kent in totaal 460 warenhuizen die in 4 landen verspreidt liggen. Daar komt Nederland nu dus bij. Het bedrijf biedt werk aan 66.000 mensen en heeft een gemiddelde omzet van 8 miljard euro per jaar. Het drie en een half eeuwen oude bedrijf is in 2012 naar de New Yorkse beurs gegaan. De waarde per aandeel is over het algemeen vrij stabiel ,al zijn er in 2015 enkele opvallen pieken geweest. Vermoedelijk heeft dit te maken gehad met de recente overnames. En het lijkt er sterk op dat HBC deze strategie zal blijven voortzetten.

Hudson’s Bay online
Om bij Hudson’s Bay te kunnen winkelen hoef je niet perse naar een stad te gaan. Je kan ook online bij de Canadese warenhuis gigant terecht. Dat is logisch want ondanks dat zij er vertrouwen in hebben dat veel mensen in de steden zullen blijven winkelen en dus naar hun vestigingen zullen kopen weet de directie van Hudson’s Bay ook heel goed dat online winkelen een steeds groter aandeel van het winkelen an sich zal gaan worden. Met de online shop mogelijkheden die hun webwinkel kan de onderneming haar klanten en nieuwe klanten optimaal bedienen

Hudson’s Bay online shop
De grote warenhuizen van Hudson’s Bay zullen ongetwijfeld een lust voor het oog zijn. Veel Nederlanders zullen dan naar verwachting de mooie winkels graag gaan bezoeken. Maar voor de mensen die thuis blijven en niet vaak de stad in gaan is er de mogelijkheid om in de online webshop van het warenhuis te gaan winkelen. Het is zelfs vaak zo dat in de webshop meer artikelen verkrijgbaar zijn. Dit kan omdat een fysieke winkel niet altijd voldoende uitstallingsruimte heeft. Je hebt in de online webshop van Hudson’s Bay dan ook een zeer ruime keus.

Categorieën
Hudon's Bay Winkels

Hudson’s Bay winkels Nederland

Alle Hudson Bay winkels in Nederland. Informatie over nieuwe en toekomstige Hudson’s Bay vestigingen in Amersfoort, Den Bosch, Amsterdam, Den Haag, Enschede, Haarlem, Leiden, Zwolle en er komen nog meer nieuwe en toekomstige Hudson’s Bay winkels bij.

Hudson Bay Amersfoort
De Hudson Bay winkel in Amersfoort, zoals je hebt kunnen lezen komen er bijna in alle grote steden van Nederland Hudson Bay winkels. Zo ook in Amersfoort, waar een vestiging komt in het bekende failliete V&D warenhuis. Toen de keten eerder dit jaar compleet aan zijn faillissement ten onder ging, kwamen er logischerwijs andere winkels in de leegstaande panden. Een grote naam binnen de overname van de V&D panden is die van de Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay. Ook in Amersfoort heeft de Hudson’s Bay een plekje weten te bemachtiging in het voorgaande V&D filiaal.

Adres en locatie Hudson Bay Amersfoort
De precieze locatie van de nieuwe winkel is aan de Utrechtsestraat 25-37, 3811 LA in Amersfoort. Deze locatie is ideaal voor het grote publiek, gezien het feit dat dit in de binnenstad is. Hoewel er binnen de provincie Utrecht nog drie V&D winkels bestonden, is de nieuwe bestemming voor de panden tot dusver nog onbekend. De Hudson’s Bay in Amersfoort zal waarschijnlijk, net als de andere ‘eerste’ vestigingen volgend jaar zomer zijn deuren openen.

Hudson Bay Den Bosch
Hudson Bay vestiging in Den Bosch, voor het V&D pand in Den Bosch geldt hetzelfde verhaal als voor die in Amersfoort, namelijk dat deze ook is overgenomen door warenhuisgigant Hudson’s Bay. Zowel aan de Schapenmarkt, dichtbij het stadhuis, als aan de Pensmarkt er recht tegenover zullen twee nieuwe vestigingen van Hudson’s Bay openen. In Den Bosch is het wel uniek dat de leegstaande panden de komende periode eerst zullen worden gebruikt om pop-up concepten de kans te geven om zich te ontwikkelen. Na die tijd zal de Hudson’s Bay zich vestigen in beide panden.

Adres en locatie
Het gebouw van de Schapenmarkt 4, 5211 ET ’s-Hertogenbosch zal een winkeloppervlak van ruim 9300 m2 bedragen, met directe verbindingen naar de meest populaire winkelstraten van Den Bosch. De locatie aan de Pensmarkt zal ongeveer 1600 m2 groot worden, centraal gelegen in het midden van het historische centrum. Wederom een A-locatie dus. In dit pand bevinden zich momenteel ook nog winkels van de Dixons, Perry sport en de Etos. Beide vestigingen van de Hudson’s Bay company winkelketen moeten de economie van de stad een flinke boost gaan geven, gezien de populariteit van de Canadese winkels.

Hudson Bay Den Haag
Ook in Den Haag zal zeer binnenkort een vestiging van de Canadese Hudson’s Bay winkelketen ontpoppen. In het voormalige V&D pand aan de Haagse Grote Marktstraat komt zo goed als zeker een HCB winkel. Den Haag is één van de twintig steden waar de Hudson’s Bay een winkel wil gaan openen. In plaats van een overname van de huidige V&D keten, besloot het bedrijf onder de eigen naam nieuwe winkels te openen, omdat het concept van de V&D al te veel verouderd zou zijn. Het pand in Den Haag zal eerst verbouwd moeten worden, ook gezien het feit dat de Canadese winkel het pand zal moeten delen met de Franse sportwinkelketen Decethlon.

Hudson Bay Amsterdam
Naast een fantastische winkel als Primark Amsterdam, komt er ook een enorme Hudson Bay winkel in Amsterdam. De openingstijden, adres, contactgegevens, openingsdatum en belangrijke info zijn nog niet bekend.

Hudson Bay Enschede
Ook in het Twentse Enschede zal er een vestiging van de Hudson’s Bay komen in het voormalige pand van de V&D. Gelegen in het centrum van de stad, aan het van Heekplein, zou de Canadese winkel volgend jaar zomer moeten openen. De HCB straalt dezelfde luxe uit als de huidige Bijenkort, alleen draagt niet hetzelfde prijskaartje. De winkelketen zou de stad een flinke boost moeten geven, waardoor andere steden in het Oostelijke deel van Overijssel de komst van de winkel vrezen. Een groot voordeel aan de komst van Hudson’s Bay winkels door heel Nederland is het aantal banen dat wordt gecreëerd. In Enschede zegt de gemeente eraan te werken om eerst de voormalige werknemers van de V&D aan een baan te helpen binnen het nieuwe bedrijf.

Hudson Bay Haarlem
Als laatste van de zeven primeur steden die een winkel van de Hudson’s Bay in het centrum als aanwinst krijgen, is de stad Haarlem. Net als in de andere steden vind de winkel huisvesting in het pand van de voormalige V&D, midden in het centrum van Haarlem. De gigantische winkelketen zal het kloppende hart van Haarlem een flinke boost geven en het winkelend publiek nog meer spendeer plezier geven. Hoewel bovengenoemde steden de zeven eerste steden met een Hudson’s Bay zullen zijn, staan er nog meer dan twintig winkels op de planning om door heel Nederland te zullen worden geopend. Deze zullen echter later in 2017 of zelfs vanaf 2018 pas echt voet aan de grond krijgen. Ook de precieze locaties van alle opvolgende winkels is tot dusver nog onbekend.

Hudson’s Bay Leiden
Het laatste nieuws over een Hudson’s Bay winkel in Leiden. Ook Leiden is één van de twintig steden gekozen die een Hudson’s Bay winkel op zijn naam mag zetten. Nu het pand van de failliet verklaarde V&D, gelegen tussen de Aalmarkt en de Breestraat, zal er een vestiging van de Hudson’s Bay komen. Ook deze opening staat gepland voor de zomer van 2017, net zoals die in de andere zeven grote steden waar de eerste winkels zullen huisvesten.. de Canadese winkel komt niet alleen in het oude pand van de V&D, maar zal ook echt dienen als waardige vervanger voor een dergelijk warenhuis. Het succes van de Hudson’s Bay zit hem in de tweedeling van de winkelformules. De ene helft van de winkels ligt qua segment tussen de Bijenkorf en de voormalige V&D, de andere winkels hebben een iets luxueuzere uitstraling.

Hudson Bay Zwolle
Naast Primark Zwolle komt er ook een Hudsons Bay winkel in de Zwolse stad. Een andere grote stad in het Oosten van ons land die een Hudson’s Bay vestiging rijker zal zijn is Zwolle. Gelegen in het voormalige pand van de V&D aan de Roggenstraat zal er ook hier een winkel van de Canadese winkelketen worden geopend. Ook in Zwolle ligt de Hudson’s Bay gelegen in het centrum van de stad, wat garant zou moeten staan voor een hoog bezoekersaantal. Zwolle is de laatste tijd behoorlijk in trek bij het grote publiek, dankzij het brede winkelaanbod en de vele terrasjes. Vandaar dat de winkelgigant ook in deze stad meer dan genoeg mogelijkheden zag om een vestiging te openen.