Zalando omzet groeit meer dan 70 procent

Zalando-omzet-webshop
Webshop Zalando blijft zich in een rap tempo ontwikkelen. Het Duitse bedrijf, dat sinds 2008 actief mee doet in de e-commerce markt, is uitgeroeid tot Europa’s grootste online aanbieder van schoenen, kleding en nog veel meer accessoires.

Zalando boekte in het eerste kwartaal van 2013 een omzet van meer dan 370 miljoen euro. Dat is een stijging van minimaal 70 procent ten opzichte van jaar eerder. Dit bevestigd de Duitse onderneming in een verklaring.

De benodigde omzetgroei werd wel gerealiseerd, zeggen ze zelf. Wel heeft de lange winter gezorgd voor een vertraging van de voorjaarscollectie die daar door een beetje in de knel kwam.

Zalando meer dan 1 miljard euro omzet

Zalando sloot het jaar 2012 af met een omzet van dik 1 miljard euro. Zelf zegt Zalando dat zij het eerste bedrijf zijn in Europa dat zich binnen vier jaar na de oprichting een omzet boven de 1 miljard realiseerde.

Ook heeft Zalando vorig jaar uitgebreid naar zeven landen, waaronder België. In Nederland zijn ze al actief sinds 2010. Het hoofdkantoor van Zalando Nederland is in Amsterdam. In totaal zit Zalando al in 14 landen.


Zalando Amsterdam groter op kaart weergeven

Zalando bedreiging voor andere webwinkels?

De opkomst van Zalando zal niemand ontgaan zijn, dit brengt helaas niet alleen maar voordelen met zich mee, maar ook grote nadelen..

Want traditionele schoenen- en modewinkels kunnen steeds moeilijker voortbestaan door de start van kledingwebshops. Zo ging begin dit jaar de Nederlandse winkelketen Schoenenreus al failliet.

Zullen er nog meer fashion winkels volgen.. Zo ja, welke winkels denk jij dat failliet gaan?


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *